Ervaringen

In opdracht van Match-it  heb ik 8 keer (2015-2016) de introductietraining kernkwadranten verzorgd, die onderdeel is van de mediationopleiding van Match-it.

Ellen Omvlee is een zeer goede trainer en coach in communicatie trainingen. Haar stijl is met humor en daadkracht omgeven. Zij is heel accuraat en bereid de trainingen goed voor. Prettige persoonlijkheid en integer in haar werk. Een aanrader voor uw trainingen! ~ Paul Tijssen (Match-it)

Ellen heb ik leren kennen als een zeer zorgvuldig en kundig iemand in het werken met de kernkwadranten. Zij weet als geen ander de kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieen naar boven te halen en deze via speelse opdrachten te bewerken.  ~ TjerkJan Haga (trainingsacteur)

Lees hieronder wat anderen over mij als trainer en coach zeggen…

Wendy

Ik merk dat ons gesprek veel in beweging heeft gezet. Ik ben uit het web gekropen en ben de dingen anders gaan bekijken. Het wordt me niet helemaal in dank afgenomen. Maar het is wat het is. Ik ben benieuwd hoe het verder zal ontwikkelen. Ik ben nu wel aan kijken naar nieuwe mogelijkheden. En met een opleiding begonnen… Nieuwe dingen here I come!

Justine Mol, justinemol.nl
(gewerkt als co-trainer naast Justine Mol, trainer en auteur geweldloze communicatie)

Ellen is in 2013 twee keer mijn co-trainer geweest, bij een tweedaagse en een driedaagse training. Onze samenwerking verliep soepel en we hebben naar elkaar uitgesproken dat we graag vaker samen trainingen willen geven. Haar aanwezigheid is mij enorm tot steun. Ik ervaar haar als geduldig en alert, ze neemt veel waar. Ze houdt zich op de achtergrond totdat ik bijvoorbeeld iets niet helder krijg uitgelegd. Dan springt ze bij, zodat ik even op adem kan komen. Ze zit goed in het gedachtengoed van Geweldloos Communiceren.  Ze staat ook stevig in zichzelf. Ik ervaar gelijkwaardigheid in het geven van feedback aan elkaar, tijdens of na de training. Ik hoef niet voor haar te zorgen, want ze zorgt voor zichzelf. Als we in groepjes werken begeleidt ze met het grootste gemak de groepsprocessen. Ze heeft humor en brengt daarmee lichtheid op momenten dat de zwaarte genoeg is gevoeld en onderzocht.

Carolien van der Blonk, eigenaar Laat je gewicht los
(Oefengroep Verbindend Communiceren)

Ellen weet waar ze het over heeft, ze kent ‘de materie’ op haar duimpje en kan van alle kanten insteken, dus inhoudelijk helemaal goed. Daarnaast weet ze ook een veilige en open sfeer te creëren, Ellen laat iedereen helemaal in hun waarde, ze is ontspannen, straalt vertrouwen uit en is open in haar eigen voorbeelden. Ellen is goed voorbereid iedere bijeenkomst. Ik durf me als het ware wel aan haar over te geven, ik voel vertrouwen dat zij, wat ik ook zeg, op een goede manier zal ontvangen, niet veroordelend. Ik heb geleerd dat gedrag gestuurd wordt vanuit behoeften, dat kan ik nu beter/sneller zien. Dat is de grootste les voor mij. Als ik dat kan zien dan kan mijn reactie zo anders zijn dan als ik het niet zie. Ook mijn eigen behoeften aandacht geven, dat is het speerpunt van mijn ontwikkeling op dit moment, dus valt erg mooi samen met de cursus.

Imada de Ru, eigenaar One of a Kind Kinderyoga
(Oefengroep Verbindend Communiceren)

Ik kan op een ongedwongen en speelse manier uiting geven aan mijn gevoel en behoeften in een team van gelijkgestemden. Het dwingt me soms stil te staan bij overtuigingen en dingen vanuit een nieuw perspectief te gaan benaderen of bekijken. De bijeenkomsten zijn altijd gezellig en er wordt zowel gedeeld, gelachen en soms een traantje gelaten. Ellen heeft veel kennis en kan dat goed overbrengen en praktisch in de groep gooien. Ze stelt zich net als de anderen kwetsbaar en open op. Ze kan goed luisteren en bijsturen waar dat nodig is. Wat ik heb geleerd? Met weinig en kleine stapjes kun je veel veranderen in je eigen ‘ik’. Ik ben bewuster en kan mijn gevoel makkelijker verwoorden zonder dat mijn emoties met me aan de haal gaan. Ik kan duidelijker en efficiënter communiceren.

Vincent Hoogeveen, eigenaar Writeclick Communications
(coachtraject)

Het coachtraject dat ik bij Ellen heb gevolgd is voor mij zeer behulpzaam geweest. Als belangrijkste factor wilde ik dit zelf heel graag. Het traject is op het juiste moment voor mij gekomen omdat ik op een kruispunt stond in mijn professionele leven. Aan het einde van elke sessie heb ik altijd het gevoel gehad dat ik iets wijzer was geworden. Ik heb mijzelf iets beter leren kennen.

De aanpak van Ellen kan ik omschrijven door de volgende kernwoorden: duidelijk, persoonlijk, comfortabel, professioneel, doelgericht. Ze heeft goed geluisterd naar mijn ideeën, gevoelens en mijn karaktereigenschappen. Ellen is gefocust op het traject en gaf mij een prettig gevoel om open te zijn en mijn eerlijke meningen te geven.

Met eigenlijk geen idee of ik aan een coach iets zou hebben ben ik begonnen aan dit traject. Het heeft wel degelijk nut gehad omdat ik veel meer bewust ben geworden van mijn eigenschappen, zowel de sterke als minder sterke. Ook heb ik een beter idee gekregen welke waarden belangrijk zijn voor mij om gelukkig te zijn in mijn carrière.

Ik heb meer aan de sessies met Ellen gehad dan wat dan ook. Daarom kon ik vol overtuiging met mijn eigen zaak beginnen. Ik zie het ook als een professioneel consult dat mensen op alle vlakken helpt (op persoonlijk- en werkgebied) de juiste focus te vinden. Dat heeft Ellen uitstekend gedaan in mijn ogen.

Sandra
(coachtraject)

De gesprekken met Ellen heb ik als fijn ervaren. Wat ik zo prettig vind, is het gevoel dat er geluisterd wordt. Daarbij kiest Ellen niet per definitie mijn kant, maar ze is juist neutraal en samen met mij bekijkt ze situaties van alle kanten, dit is heel verhelderend.

In het traject heb ik geleerd dat niet alles aan een ander ligt maar een deel ook aan mij. Ook heb ik geleerd rustiger te blijven in lastige situaties en kan ik me beter in een ander verplaatsen. Het mooie is dat ik dat ook direct terugkrijg van mijn kinderen, het valt op dat ik rustiger, vrolijker reageer en niet meer zo snel boos wordt. Dat is een verademing om te horen van mijn kinderen!

Ik ben erg tevreden over de coaching. Ellen haar sterke kant is dat ze goed luistert en mij op sommige momenten een spiegel voorhoudt, waardoor een oplossing of aanpak vanzelf komt en simpeler is dan ik dacht.

Cathelijne van den Bercken, cathelijne.nl
(presentatie Mamacafé)

Ik heb een presentatie van Ellen over opvoeden zonder straffen en belonen bijgewoond. Meestal ben ik vrij kritisch en heb ik suggesties over hoe het anders of beter kan, maar nu eigenlijk niet. Ik vond het fijn dat Ellen herkenbare praktijkvoorbeelden aanhaalde en ook een persoonlijk voorbeeld gaf. Dat maakt het zoveel toegankelijker en gemakkelijker om je daarin te verplaatsen. Ik kan anderen zeker aanraden naar een presentatie van Ellen te gaan.